NEW SITE

Винени дрожди за бели вина 20гр.

3.50лв. С ДДС

Винени дрожди за бели вина 20гр.

 Винените дрожди са вид гъбички предизвикващи ферментацията на виното.Без тях е невъзможно дасе получи алкохолна ферментация.Те се срещат в природата,но не винаги са силно активни и много други като оцетно киселите,млечно киселите надделяват,защото се поприспособяват по-добре към средата.

Това,което Ви предлагаме  не е химичен продукт - това са специални винени дрожди,селектирани от най-добрите природни дрожди култивирани в лаборатория и по-активи от оцетните,устойчеви на висок алкохолен градус,серниста киселина и активни при ниска температура.

За да се получи добро вино са необходими добри дрожди.Макар,че в големите изби след дълга естествена селкекция  са се получили стабилни видове дрожди, дори и те не разчитат само на тях,а ползват култивирани.

При ферментация без джибри, добавете храна за дрожди/Активатор на ферментацията.

Какво получавате като предимство:Ферментация дори и при ниска температура. Пълна ферментация и липса на остатъчна захар. Възстановяване на остатъчната захар. Възстановяване на пракъсната ферментация. Липса на оцетна ферментация и вкус на оцет. Подобряване на ароматния букет на виното. Специални сортове за бели и червени вина. Култивирани винарски дрожди подпомагащи ферментацията и подобряващи ароматния букет на виното

Начин на приложение:

За първоначална ферментация:

Съдържанието на пакетчето се изсипва в0,5л хладка вода / да не пари на ръката/ и се разбърква.Изсипва се в 10л кофа и седобавят 2-3 литра от ширата.ДА НЕ Е СТУДЕНА! 25-30 С.Оставя се няколко часа и се добавя към основния материал.

Дозировка за първоначална ферментация: 5-15гр. за 100л.вино

При прекъсната ферментация:

1.Приготвяне на 5% захарен сироп.

В шише с обем 2 л. се сипва около 100гр. захар, долива се предварително затоплена до 40 С градуса вода.

2.В пласмасова чиста кофа се налива 200мл. сироп (приготвен по т.1), изсипва с е едно пакетче дрожди 20гр. Престоява 15 минути.

3. Останалото количество добавяме на всеки15 мин.

Дрождите престояват едно денонощие на топло и се прибавят към основния материал,който е предварително сулфитиран с 1мл. СЕРНИСТА КИСЕЛИНА на един литър вино най-малко 2 часа преди това.

Дозировка за прекъснала ферментация: 15-20гр. за 100л. вино

 

 


Добави към кошницата:

  • Модел: Винени дрожди за бели вина 20гр.
  • 826 Брой в наличност
  • Произведено от: DSM South Africa


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 04 февруари петък, 2011.

Вашият IP адрес е: 3.235.20.185
Copyright © 2024 Агро Магазин - Джамбо 60
NEW SITE