NEW SITE

Дихондра - 50гр /за 5м2 /

5.00лв. С ДДС

Дихондра - 50гр /за 5м2 /

 

Дихондрата (Dichondra) е едно от най-модерните многогодишни растения с пълзящи по почвата стъбла. То доби популярност заради възможността му да се засажда както в градината, така и във висящи саксии или сандъчета, като образува чудесни зелени каскади. Към рода се числят 5 вида, които произхождат от субтропиците. Като декоративен се използва видът D. repens. Растенията са много красиви. Тънките стъбла се разклоняват силно и се стелят по повърхността на почвата. Могат да достигнат до 1,5 м дължина. На всяко коляно те се вкореняват, при което плътно прилепват към почвата. Ако са засадни във висящи кошнички, грациозно увисват надолу.
Стъблата са покрити изобилно с дребни, до 1,5 см кръгли листа, ярко зелени. Дребните бели цветчета се появяват през лятото от пазвите на листата.
Растенията се развиват най-добре, когато са на полусянка. Към почвата не са претенциозни, стига тя да е равномерно навлажнена.
Най-целесъобразното използване на тези растения е, като се засаждат във висящи кошнички за образуване на зелени прегради на балкони и тераси.


Добави към кошницата:

  • Модел: Дихондра - 50гр /за 5м2 /
  • 20 Брой в наличност


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 23 януари понеделник, 2023.

Вашият IP адрес е: 44.212.99.248
Copyright © 2023 Агро Магазин - Джамбо 60
NEW SITE