ТЕКНОКЕЛ АМИНО Fe+ - 1л

14.99лв. С ДДС

 ТЕКНОКЕЛ АМИНО  Fe+ - 1л

 

ПРЕДПАЗВА И КОРИГИРА ЖЕЛЕЗЕН ДЕФИЦИТ

Желязото е основен елемент за образуване на хлорофил и осъществяване на фотосинтезата. Растенията реагират на недостиг на желязо с междужилкова хлороза.

СЪДЪРЖАНИЕ
Желязо (Fe) водоразтворимо 6,0 об.%

ТЕКНОКЕЛ Fe + се препоръчва за всички селскостопански култури: зеленчуци, овощни култури, десертни и винени лозя, цветя, други украсни растения и т.н.

Начин на приложение:
Дозата и начинът на приложение зависят от културата, фазата на развитие и остротата на недостиг на желязо. Препоръчваме продукта да се използва като добавка за регулиране на храненето с желязо. За най-добри резултати използвайте ТЕКНОКЕЛ Fe + във фаза на активен вегетативен растеж, след напояване или дъжд.

ПОЧВЕНО ПРИЛОЖЕНИЕ.
При почвено приложение желязото трябва да бъде доведено до зоната на кореновата система, откъдето се абсорбира в растенията. Прилагайте чрез директно поливане, със системи за капково напояване или фертигация. 
При овощни култури и лозя се прилага ежегодно през пролетта, предимно в началото на вегетацията с доза 5 - 30 мл/дърво или 2 - 5 мл/главина . При зеленчукови кутури и украсни растения се прилага във фазата на активен вегетативен растеж със средна доза 0,5 -1 л/дка
Ако културите се торят чрез фертигация, разделете общата доза за 2 - 3 приложения.

ЛИСТНО ПРИЛОЖЕНИЕ
се препоръчва, когато е необходимо железният дефицит да се коригира бързо или почвеното приложение е скъпо или практически невъзможно.
Прилагайте в концентрация 0,05 - 0,1% (50 - 100 мл/100 л вода) с достатъчно количество работен разтвор за пълно напръскване на растенията. Листното подхранване се извършва рано сутрин или следобед. Избягвайте топлите часове на деня. Не прилагайте при засушаване, високи температури, ниска относителна влажност на въздуха или при дъжд.

Забележка: Информация от www.agria.bg

 

Забележка:Срок на доставка 3-4 работни дни


Добави към кошницата:

  • Модел: ТЕКНОКЕЛ АМИНО Fe+ - 1л
  • 50 Брой в наличност
  • Произведено от: АГРИЯ


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 22 февруари събота, 2014.

Вашият IP адрес е: 18.232.53.231
Copyright © 2019 Агро Магазин - Джамбо 60