NEW SITE

Текнокел амино Zn - 5л

69.00лв. С ДДС

 

Текнокел амино Zn - 5л

Симптоми на недостиг на Цинк (Zn): растенията са със скъсени междувъзлия и намален размер на листната петура.  В междужилковото пространство се появява пожълтяване и некроза. В растенията цинка играе основна роля като структурен елемент и регулиращ ко-фактор на голяма група от основните ензими в много важни биофимични процеси, които са в основата на въглехидратния метаболизъм, фотосинтезата и превръщането на простите захари в нишесте и скорбяла, полеобразуването и поддържането цялостта на клетъчната мембрана.Текнокел амино цинк се препоръчва за всички култури: зеленчуци, овощни, лозя, полски култури, цитруси, украсни и др.

Начин на приложение:

ПОЧВЕНО ПРИЛОЖЕНИЕ: За да се абсорбира Текнокел амино Zn трябва да бъде добавен до зоната на кореновата система. Това може да стане посредством напояване или дъждуване. Приложим при всякакви програми за торене. Внася се чрез всички системи и начини за напояване.

ЛЕСТНО ПРИЛОЖЕНИЕ: Този продукт се препоръчва за употреба, когато се налага бърза корекция, при изявени симптоми, когато почвеното приложение не е икономически изгодно или е невъзможно. За най-добри резултати прилагайте  Текнокел амино Zn, когато културите са в активен растеж след валеж или напояване. Този продукт се препоръчва за употреба като допълнение с всички програми за торене. 

СЪВЕТ НА СПЕЦИАЛИСТА:

При овощни култури се прилагат три третирания в зависимост от стадия на развитие, големината на растението /дървото/, почвените условия и степента на недостиг. Разсадници : 5-15мл./дърво; Млади дръвчета: 15-50мл./дърво; Плододаващи: 50-150мл./ дърво. Прилага се от началото на пролетта, веднага след разлистване. При силен недостиг повторете третирането след 2 седмици. Не прилагайте по време на цъфтежа. При лозя /винени и десертни/ се прилага от началото на пролетта: поддържащо торене: 300мл. до 500мл./дка; при умерен недостиг - 500мл. до 700мл./дка; при силен недостиг - 700 до 1000мл./дка. Общата доза се разпределя между няколко третирания. Прилагайте от началото на пролетта, веднага след разлистване. Не прилагайте по време на цъфтежа.

При украсни растения и цветя: умерен недостиг - 400-600мл./дка.; Силен недостиг - 600-800мл./дка. Обща доза за цялата вегетация, внесена с няколко третирания на всеки 7-10 дни. Не прилагайте по време на цъфтеж!

При зеленчуци: прилагайте преди цъфтеж с доза 500-700мл./дка. внесени на едно или две приложения. Дозата зависи от степента на недостиг. От фаза 4 до 8 лист. Прилагайте преди цъфтеж!

Забележка: Информация от www.agria.bg

Забележка:Срок на доставка 3-4 работни дни


Добави към кошницата:

  • Модел: Текнокел амино Zn - 5л
  • 2 Брой в наличност
  • Произведено от: АГРИЯ


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 22 февруари събота, 2014.

Вашият IP адрес е: 44.201.72.250
Copyright © 2023 Агро Магазин - Джамбо 60
NEW SITE