NEW SITE

ТОП ПЛЮС 70 ВП - 1кг ОГРАНИЧЕНИ КОЛИЧЕСТВА

39.00лв. С ДДС

ТОП ПЛЮС 70 ВП - 1кг

Широкоспектърен, системен фунгицид с предпазно и лечебно действие и продължително последействие, който намира приложение при лозя, зеленчукови, овощни, технически и цветни култури. Активното вещество действа много добре срещу брашнести мани и струпясване, причинители на гниене по плодовете при съхранение, сиво гниене, церкоспороза, ранно кафяво гниене, черно кореново гниене, фузариум и др.

АКТИВНО ВЕЩЕСТВО: 70% тиофанат-метил под формата на водонамокрим прах.

ПРИЛОЖЕНИЕ: ТОП ПЛЮС 70 ВП е одобрен за борба срещу:
Култура и болест Момент на приложение Доза
Лоза 
Оидиум
 (Uncinula necator) и сиво гниене (Botritis cinerea)
След цъфтежа, преди затваряне на чепката и при прошарване на грозда. 0,1 % (100 г/дка)
Тютюн Черно кореново гниене (Thielaviopsis basicola) Профилактично след кръстосване на разсада и при поява на болестта с  
2-3 л поливна вода/ м2    
3 г/кв.м

КАРАНТИНЕН СРОК : 14 дни.

НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ НА ТОП ПЛЮС 70 ВП: Продукт със системно действие, принадлежащ към групата на бензимидазоловите фунгициди. Попаднал върху листата, фунгицидът се поглъща от тях и се придвижва в цялото растение. ТОП ПЛЮС 70 ВП задържа деленето на клетъчните ядра в гъбните клетки, пречи на сцеплението на хромозомите или предизвиква тяхното разделяне. Активното вещество има много широк спектър на действие, включително и върху почвообитаващите фитопатогенни гъби. 

СЪВЕТ НА СПЕЦИАЛИСТА: Желателно е да се прилага 2-3 пъти по време на вегетацията на културата. При необходимост от повече третирания е необходимо да се използват продукти на различна химична основа. По този начин се повишава ефективността от продукта и се намалява опасността от придобиване на устойчивост към него. При лозата е уместно пръскането с ТОП ПЛЮС 70 ВП да се провежда през втората половина на вегетацията за едновременна борба срещу оидиум и сиво гниене. ТОП ПЛЮС 70 ВП може да се прилага и за поливане на растенията /разсад/ срещу почвени патогени /фузариум, ризоктония/ в комбинация с пропамокарб. Тиофанат-метил успешно се прилага срещу причинителите на брашнеста мана по пшеница, праскова и ябълка, срещу струпясване по ябълка и ранно кафяво гниене по кайсия. При използване на техника за пръскане с разход на работен разтвор под 100 л/дка е необходимо дозата да се приложи на декар. 

ПРЕДИМСТВА: 
• Икономически ефективно решение при трайни насаждения.
• Много бързо поемане от растението и устойчивост на отмиване от дъжд.
• Изключително меко действие по отношение третираните растения.
• Гъвкав по отношение периода на пръскане.
• В указаната доза продуктът е смесим с листни торове и инсектициди.
• Успешно се комбинира с продукти срещу причинителите на обикновени мани.


ТОП ПЛЮС 70 ВП е системен фунгицид с предпазно и лечебно действие и продължително последействие, който намира приложение при лозя, зеленчукови, овощни и цветни култури. Активното вещество действа много добре срещу брашнести мани и струпясване, причинители на гниене по плодовете при съхранение, сиво гниене, церкоспороза, ранно кафяво гниене, черно кореново гниене, фузариум и др.
ДЕЙСТВИЕ НА ТОП ПЛЮС 70 ВП: Попаднал върху листата, фунгицидът се поглъща от тях и се придвижва в цялото растение. ТОП ПЛЮС 70 ВП задържа делението на клетъчните ядра в гъбните клетки, пречи на сцеплението на хромозомите или предизвиква тяхното разделяне. Активното вещество има много широк спектър на действие, включително и върху почвообитаващите фитопатогенни гъби.


В указаната доза продуктът е смесим с листни торове.

Забележка:по материали от www.agria.bg

 


Добави към кошницата:

  • Модел: ТОП ПЛЮС 70 ВП - 1кг
  • 181 Брой в наличност
  • Произведено от: АГРИЯ


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 11 април понеделник, 2011.

Вашият IP адрес е: 54.224.133.198
Copyright © 2022 Агро Магазин - Джамбо 60
NEW SITE